Adatvédelmi Nyilatkozat

 

A REGISZTRÁCIÓVAL EGYÜTT JÁRÓ ADATKEZELÉS

Az adatkezelés jogszabályi háttere és jogalapja:

Az adatkezelés hátterét az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról
szóló 2011. évi CXII. törvény (Infotv.) és a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény
(Ptk.) jelentik. Az adatkezelés jogalapja az Infotv. 5. § (1) bekezdés a) pontjával összhangban
az Ön hozzájárulása.

Az adatkezelés célja:

A regisztráció során megadott adatok tárolásával az IPMS Hungary, mint adatkezelő kényelmi szolgáltatást tud
biztosítani az IPMS-Hungary által rendezett makettverseny lebonyolítása során.

A kezelt adatok köre:

Az adatkezelés során az Adatkezelő az Ön nevét, lakhelyét (kizárólag a települést) és e-mail címét kezeli kizárólag a versenyregisztrációval kapcsolatban, más, harmadik fél részére át nem adja.

Az adatkezelés időtartama:

A hozzájárulásának visszavonásáig. Visszavonás kérhető az This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. e-mail címen.

 

A SZEMÉLYES ADATOK TÁROLÁSÁRA IRÁNYULÓ ADATFELDOLGOZÁS

Az IPMS-Hungary adatfeldolgozást nem végez, a felhasználók által felvitt adatokat harmadik félnek ki nem adja.

 

ADATBIZTONSÁGI INTÉZKEDÉSEK

Az IPMS-Hungary kijelenti, hogy megfelelő biztonsági intézkedéseket hozott annak érdekében,
hogy a személyes adatok védje a jogosulatlan hozzáférés, megváltoztatás, továbbítás,
nyilvánosságra hozatal, törlés vagy megsemmisítés, valamint a véletlen megsemmisülés és
sérülés, továbbá az alkalmazott technika megváltozásából fakadó hozzáférhetetlenné válás
ellen.

AZ ADATKEZELÉS SORÁN ÖNT MEGILLETŐ JOGOK

Az adatkezelés időtartamán belül Önt megilleti:


     a tájékoztatáshoz való jog,
     az adatok helyesbítéséhez való jog,
     az adatok törléséhez való jog,
     az adatok zárolásához való jog,
     a tiltakozás joga.

Ön az adatkezelés időtartamán belül tájékoztatást kérhet az Adatkezelőtől a személyes adatai
kezeléséről. Az Adatkezelő a kérelem benyújtásától számított legrövidebb idő alatt, legfeljebb
azonban 25 napon belül írásban, közérthető formában tájékoztatja Önt a kezelt adatokról, az
adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, továbbá – amennyiben az adatok továbbítására
is sor került – arról, hogy kik és milyen célból kapják vagy kapták meg az adatokat.

Ön az adatkezelés időtartamán belül kérheti, hogy az Adatkezelő a személyes adatait
helyesbítse. A kérésének az Adatkezelő legkésőbb 15 napon belül eleget tesz.

Önnek lehetősége van a személyes adatainak törlését kérni, amelynek az Adatkezelő
legkésőbb 15 napon belül eleget tesz. A törlés joga nem terjed ki arra, ha az Adatkezelőt
törvény kötelezi az adatok további tárolására, illetve arra az esetre, sem ha az Infotv. 6. § (5)
bekezdésével összhangban az Adatkezelő jogosult a személyes adatok további kezelésére (így
például a számlázással összefüggésben).

Ön kérheti, hogy az Adatkezelő zárolja a személyes adatot, ha az adatok végleges törlés
sértené az érintett jogos érdekeit. Az így zárolt személyes adat kizárólag addig kezelhető,
ameddig fennáll az az a cél, amely a személyes adat törlését kizárta.

Ön tiltakozhat személyes adatának kezelése ellen,

   - ha a személyes adatok kezelése vagy továbbítása kizárólag az Adatkezelőre vonatkozó
     jogi kötelezettség teljesítéséhez vagy az Adatkezelő, adatátvevő vagy harmadik
     személy jogos érdekének érvényesítéséhez szükséges, kivéve kötelező adatkezelés
     esetén és az Infotv. 6. § (5) bekezdésében foglalt esetben;
   - ha a személyes adat felhasználása vagy továbbítása – az Ön hozzájárulása nélkül –
   közvetlen üzletszerzés, közvélemény-kutatás vagy tudományos kutatás céljára történik.

Az Adatkezelő a tiltakozást a kérelem benyújtásától számított legrövidebb időn belül, de
legfeljebb 15 napon belül megvizsgálja, annak megalapozottsága kérdésében döntést hoz, és
döntéséről Önt írásban tájékoztatja. Ha az adatkezelő az érintett helyesbítés, zárolás vagy
törlés iránti kérelmét nem teljesíti, a kérelem kézhezvételét követő 25 napon belül írásban vagy
az érintett hozzájárulásával elektronikus úton közli a helyesbítés, zárolás vagy törlés iránti
kérelem elutasításának ténybeli és jogi indokait.

JOGORVOSLATI LEHETŐSÉGEK

Amennyiben Ön szerint az Adatkezelő megsértette valamely, az adatkezelésre vonatkozó
törvényi rendelkezést, vagy nem teljesítette valamely kérelmét, akkor vélelmezett jogellenes
adatkezelés megszüntetése érdekében a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság
Hatóság vizsgálati eljárását kezdeményezheti (levelezési cím: 1530 Budapest, Pf.: 5., e-mail:
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.).

Tájékoztatjuk emellett arról is, hogy az adatkezelésre vonatkozó törvényi rendelkezések
megsértése esetén, vagy ha az Adatkezelő nem teljesítette valamely kérelmét, akkor az
Adatkezelővel szemben bírósághoz fordulhat.

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ MÓDOSÍTÁSA

Az Adatkezelő fenntartja a jogot, hogy jelen adatkezelési tájékoztatót módosítsa. A honlap
módosítás hatálybalépését követő használatával elfogadja a módosított adatkezelési
tájékoztatót.